Η Ιστορία

History

Το κτιριακό συγκρότημα που σήμερα στεγάζει το Ξενοδοχείο Λαζαρέτο αποτελείται εξολοκλήρου από ιστορικά κτίρια δημόσιου χαρακτήρα, κάτι που το καθιστά μοναδικό στην περιοχή και του προσδίδει μια ιδιαίτερη αίσθηση γοητείας και αρχοντιάς. Χάρη στην εμπνευσμένη αποκατάσταση των κτιρίων, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ο χώρος διατηρεί αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα και την μαγεία αλλοτινών εποχών και σας εμπνέει να ταξιδέψετε με τις αισθήσεις και τον νου σας πίσω στον χρόνο, σε καιρούς που η ξακουστή καστροπολιτεία βρισκόταν στο απώγειο της ακμής και της δόξας της.

History

Το κεντρικό κτίριο του Ξενοδοχείου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1998 αφού αποκαταστάθηκε πλήρως, κτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, ως «λαζαρέτο», όπως μαρτυρά και το όνομά του, δηλαδή ως καραντίνα. Η αυξημένη θαλάσσια εμπορική κίνηση που έφερνε στη Μονεμβασιά ανθρώπους απ’ όλη τη Μεσόγειο δημιούργησε την ανάγκη ύπαρξης ενός «λαζαρέτου» έξω από τα τείχη της πόλης.

History

Το στιβαρό τετράγωνο διώροφο κτίριο, που δεσπόζει στον χώρο, λειτούργησε στις αρχές του 20ο αιώνα ως το πανδοχείο της Μονεμβασιάς, ενώ αργότερα, κατά την περίοδο του μεσοπολέμου, στέγασε το τελωνείο που εξυπηρετούσε το παρακείμενο λιμάνι.

Το κτίσμα που ξεχωρίζει με το κυκλικό σχήμα του και δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο είναι ο λεγόμενος Πύργος, ο οποίος παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως σκοπιά και οχυρό των κατακτητών και στέγασε την τοπική φρουρά. Στο συγκρότημα-γειτονιά του πύργου, στεγάζονται σήμερα 3 υπέροχα και ιδιαίτερα Deluxe Δίκλινα δωμάτια.

Online Κρατήσεις
Προσφορές
Εγγραφή στο Newsletter
Συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας.